Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Πολυετείς καθείρξεις για τη μαφία ναρκωτικών του Μενιδίου

Το γύφτο κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς...

Η «αγία», οι πιάτσες - «σούπερ μάρκετ», οι κωδικές ονομασίες και οι διάλογοι με πελάτες και μέλη του κυκλώματος.


Πολυετείς καθείρξεις για τη μαφία ναρκωτικών του
Πολυετείς καθείρξεις επέβαλλε το δικαστήριο στα μέλη του μεγάλου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, που είχε εξαρθρωθεί το καλοκαίρι του 2018 στη δυτική Αττική.
Πρωταγωνίστρια ήταν η περίφημη «αγία» του λόφου της Αυλίζας στο Μενίδι. Πρόκειται για μία 42χρονη που δήλωνε άεργη και η οποία είχε καταφέρει να γίνει η «κεφαλή» της εγκληματικής οργάνωσης και να κάνει «κουμάντο» στο... ανδροκρατούμενο περιβάλλον των ναρκεμπόρων και των διακινητών. Για τους χρήστες ουσιών ήταν «αγία», καθώς τους προμήθευε με ναρκωτικά σε καλές τιμές. Για τους αστυνομικούς η έμπορος, στην οποία έπρεπε να περάσουν χειροπέδες.
Το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών είχε σχηματίσει το καλοκαίρι του 2018 δικογραφία για συνολικά 35 άτομα, εκ των οποίων τα 24 είχαν συλληφθεί σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Σχεδόν δύο χρονιά μετά έγινε η δίκη για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και καταδικάστηκαν περίπου 30 άτομα, γεγονός που δείχνει ότι η δικογραφία ήταν «δεμένη». Αυτό μάλιστα σχολιάστηκε θετικά από δικαστικούς κύκλους, καθώς δεν συνηθίζεται να υπάρχει τέτοιο ποσοστό καταδικαστικών αποφάσεων σε υποθέσεις με τόσους πολλούς εμπλεκομένους.

Η υπόθεση

Η 42χρονη «αγία» είχε αναλάβει τα ηνία της οργάνωσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, από το σύζυγό της, ο οποίος για χρόνια θεωρούνταν ο αρχηγός της φαμίλιας και ο «κουμανταδόρος» της περιοχής. Oταν, όμως, έμπλεξε με την κοκαΐνη έχασε τον έλεγχο και δεν μπορούσε να διαχειριστεί την ομάδα και το ταμείο της οικογένειας. Το «στρατηγείο» της 42χρονης βρισκόταν στην κορυφή του λόφου της Αυλίζας. Είχε καλό οπτικό πεδίο και ταράτσα. Εκεί έβαζε τους τσιλιαδόρους, οι οποίοι συνήθως ήταν οι δύο γιοι της. Εντός του σπιτιού της, το οποίο λειτουργούσε ως «πρατήριο» ναρκωτικών, είχε μεγάλης διαμέτρου σιφόνι για την περίπτωση του αστυνομικού ελέγχου. Η 42χρονη για να πετύχει μεγαλύτερο κέρδος ανέπτυξε συνεργασία και με μία γυναίκα που ήταν και αυτή ηγέτιδα στη διακίνηση ουσιών, από την οποία προμηθεύτηκε έναντι 2.700 ευρώ μισό κιλό ηρωίνη, λαμβάνοντας ως δώρο επιπλέον 50 γραμμάρια.
Γύρω από τα «σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών στην Αυλίζα υπάρχουν χωματόδρομοι τεχνηέντως σκαμμένοι, ούτως ώστε η πρόσβαση στα αστυνομικά οχήματα να μην είναι εφικτή. Το «τρίγωνο του διαβόλου» σχηματιζόταν από τις οδούς Αγίου Φανουρίου, Μεταμορφώσεως και Φιλίππου Δαμιανού. Εκεί έφταναν καθημερινά χρήστες από όλες τις περιοχής της Αττικής για να «ψωνίσουν». Πολλές φορές οι «τσιλιαδόροι» ήταν ακόμα και 12χρονοι ανήλικοι, οι οποίοι στη θέα των αστυνομικών άρχιζαν να φωνάζουν «τσουραλέ» (σ.σ. αστυνομικοί).
Εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς ότι από την έρευνα προέκυψε και εμπλοκή φαρμακοποιού με κατάστημα στη Γλυφάδα, από όπου έφευγαν χάπια που κατέληγαν στο κύκλωμα. Χρήστης ναρκωτικών που επισκεπτόταν το φαρμακείο κατέθεσε: «Τον τελευταίο χρόνο πηγαίνω μία με δύο φορές την εβδομάδα στο φαρμακείο του... Εκεί συνήθως με εξυπηρετούσε μία υπάλληλος που κάνει ότι της λέει το αφεντικό της. Δεν τους πήγαινα πάντα συνταγή, υπήρχαν φορές που αγόραζα χάπια χωρίς να τους δείξω συνταγή. Αγόραζα πολύ περισσότερα χάπια από όσα θα μπορούσα να αγοράσω νόμιμα. Υπήρχαν και μήνες που αγόραζα 30 κουτιά. Δεν ήξεραν ότι τα πήγαινα στην... (αναφέρεται η 43χρονη αρχηγός), σίγουρα όμως μπορούσε να καταλάβει ότι δεν τα έπαιρνα μόνο για μένα».
Μεταξύ τους τα μέλη της οργάνωσης μιλούσαν με κωδικές ονομασίες για να μην παρακολουθούνται από τις Αρχές. «Πράσινα» ή «πράσα» ήταν τα δισκία «hipnosedon» λόγω του πράσινου χρώματος της συσκευασίας. Τα ναρκωτικά δισκία τα ονόμαζαν «καραμέλες», «βιταμίνες» ή »τζατζικάκια»,. Την ηρωίνη την έλεγαν «ζάχαρη» ή «χιόνι» ή «τυρί» και άλλοτε «κοκορέτσι» ή «αναψυκτικό». Γενικότερα τις ναρκωτικές ουσίες τις έλεγαν «φαΐ» και τους αστυνομικούς «ποντίκια», «αρουραίους», «τσέους» ή «τσουραλέ». Την αστυνομική επιχείρηση «γάμο» ή «πανηγύρι».

«Μάπα τα ναρκωτικά»

Σε συνομιλία μέλους του κυκλώματος με πελάτη, η οποία καταγράφηκε από τον «κοριό» της ΕΛ.ΑΣ., αναφερόταν ότι μία παραγγελία αποδείχθηκε «σκάρτη», καθώς τα ναρκωτικά δεν ήταν καθαρά.
Πελάτης: Θα μου φτιάξεις ένα καλό 10αρικο αλλά πρόσεχε μη βάλεις σκόνη, γιατί προχθές ήταν μάπα. Το ψήνω και φαίνεται.
Μέλος κυκλώματος: Εντάξει, μισή ώρα να κάνω μπάνιο, ε;
Πελάτης: Όχι μισή ώρα πιο γρήγορα, έχω άνθρωπο εδώ πέρα που θα φύγει. Μετά δεν θα έχω λεφτά.
Σε άλλη επικοινωνία η 42χρονη αρχηγός ενημέρωνε τον έγκλειστο σύζυγό της για τις δραστηριότητες του κυκλώματος:
42χρονη: «Ο γιος μας κοιμάται αγχωμένος. Μην αγχώνεσαι του λέω, φτάνει να έχουμε τα λεφτά του λέω και θα γίνει η δουλειά μας. Αγχωθήκαμε που δώσαμε λίγο τα σίδερα. Αγχωθήκαμε πολύ».
Έγκλειστος: Πόσο τα δώσατε;
42χρονη: Πέντε χιλιάρικα και τα δύο.
Έγκλειστος: Πας καλά; Και τώρα πόσα χρωστάτε στα ξένα παιδιά;
42χρονη: Ηταν έντεκα, τους δώσαμε τα κουγιανά (ηρωίνη), πέντε έχουν μείνει. (...) Πήγανε και ξηλώσανε όλες τις σουλίνες προχθές και όλη η κουγιανή (σ.σ. ηρωίνη) όλη η άσπρη, έγινε μούσκεμα, όλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου