Ειδήσεις Θράκης

Χτυπήθηκε από 20.000 βολτ υπάλληλος της ΔΕΗ- Τον έσωσε συνάδελφός του με το «φιλί της ζωής»

Φέρει κατάγματα από την πτώση και κακώσεις στο σώμα από την ισχυρή ηλεκτρική εκκένωση που δέχθηκε στο δεξί του χέρι, ωστόσο κατάφερε να ξεπεράσει τον κίνδυνο.


Τύχη- βουνό είχε ένας υπάλληλος της Δ.Ε.Η. που κεραυνοβολήθηκε από 20.000 volt  τη στιγμή που προσπαθούσε να συνδέσει την παροχή ρεύματος σε μια κτηνοτροφική μονάδα στην κοινότητα Νεοχώρι της ορεινής Ξάνθης και έπεσε στο έδαφος από την κολώνα στην οποία είχε αναρριχηθεί.
Πολύ κοντά βρισκόταν ένας συνάδελφός του, ο οποίος τον είδε να πέφτει από τον μετασχηματιστή μέσης τάσης και έτρεξε κοντά του. Οταν διαπίστωσε πως δεν ανέπνεε, του έδωσε το «φιλί της ζωής» επαναφέροντάς τον και σώζοντάς του τη ζωή! Στη συνέχεια, του παρείχε τις πρώτες βοήθειες κρατώντας τον ζωντανό ώσπου να φτάσει ασθενοφόρο με το οποίο μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης!
Ο τυχερός- άτυχος υπάλληλος φέρει κατάγματα από την πτώση και κακώσεις στο σώμα από την ισχυρή ηλεκτρική εκκένωση που δέχθηκε στο δεξί του χέρι, ωστόσο κατάφερε να ξεπεράσει το πρώτο κρίσιμο 24ωρο και φέρεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Ωστόσο, θα περάσει καιρός ώσπου να αποκατασταθούν τα προβλήματα που του προκάλεσε η ηλεκτροπληξία. Τα αίτια του ατυχήματος διερευνούν παράλληλα η τοπική Αστυνομία και η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διέταξε η διοίκηση της Δ.Ε.Η..
 

----------------------------------------------------------------------

Αστυνομικά νέα από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

54423423234
29Δεκεμβρίου 2013
Συνελήφθη ιδιοκτήτη επιχείρησηςΚομοτηναίος με χρέη 74 χιλιάδες στο δημόσιο
Συνελήφθη την Πέμπτη το πρωί, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 57χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 57χρονου, ιδιοκτήτη επιχείρησης, έχουν βεβαιωθεί χρέη, που ανέρχονται σε 73.622,04 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.
Συλλήψεις στη Ν. Πέραμο για κλοπή
ξυλείας και μεταλλικών αντικειμένων  

Συνελήφθησαν την Τετάρτη το απόγευμα, στη Νέα Πέραμο Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Νέας Περάμου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, πέντε ημεδαποί, ηλικίας 38, 34, 33, 32 και 14 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή ξυλείας και μεταλλικών αντικειμένων.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες να μεταφέρουν με δύο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα διάφορα μεταλλικά αντικείμενα και ποσότητα ξυλείας, τα οποία είχαν αφαιρέσει, λίγη ώρα νωρίτερα, από αγρόκτημα 50χρονου ημεδαπού, στη Φωλιά Καβάλας.  
Τα παραπάνω αφαιρεθέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο δικαιούχο τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε ο Αστυνομικός Σταθμός Νέας Περάμου Καβάλας.

Ιδιοκτήτρια εταιρείας στην Χρυσούπολη
Σύλληψη 64χρονης με χρέη
100 χιλιάδες στο Δημόσιο

Συνελήφθη χθες Παρασκευή το πρωί, στη Χρυσούπολη Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, 64χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια εταιρείας, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, σε βάρος της 64χρονης, έχουν βεβαιωθεί χρέη, που ανέρχονται σε 101.487,04 ευρώ.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Συνελήφθη την Τετάρτη το βράδυ
30χρονος Κομοτηναίος
κατείχε δυο μαχαίρια
           
Συνελήφθη την Τετάρτη το βράδυ, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 30χρονος ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του βρέθηκαν δύο μαχαίρια, συνολικού μήκους 20 και 15 εκατοστών, τα οποία κατασχέθηκαν

Σύλληψη Πακιστανού στη δράμα
με κλεψίτυπα CD αλλά και DVD      
Συνελήφθη την Πέμπτη το μεσημέρι, στη Δράμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, διότι κατείχε και διέθετε προς πώληση 179 κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους ήχου (CD) και 173 κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους εικόνας και ήχου (DVD), οι οποίοι και κατασχέθηκαν.

Σύλληψη Καβαλιώτη
για κατοχή ναρκωτικών
           

Συνελήφθη την Πέμπτη το μεσημέρι, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 40χρονος ημεδαπός, διότι εντός της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 14,9 γραμμαρίων.



Ενθουσίασε η τρούφα της Ροδόπης στο Φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις Χριστούγεννα 2013




20-12-2013-troufa-rodopis
29 Δεκεμβρίου 2013 
Γεύση από Ροδόπη είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες της έκθεσης «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις/ Χριστούγεννα 2013» που πραγματοποιήθηκε...
 από τις 29 Νοεμβρίου μέχρι 1η Δεκεμβρίου στο Helexpo Palace στην Αθήνα.
Στην έκθεση βρέθηκε και ο Γιώργος Σεργιανίδηςαπό τη Ροδόπη, που ήταν ανάμεσα στα 150 μέλη του ανερχόμενου κύματος των μικρών Ελλήνων παραγωγών που επιλέχτηκαν για την ποιότητα των προϊόντων τους από τη γευσιγνωστική ομάδα του «αθηνόραμα» και του www.athinoramaumami.gr, η οποία θεωρείται η πιο έμπειρη και καταξιωμένη στην Ελλάδα.
Ο κ. Σεριανίδης παρουσίασε το Αλάτι και τα Ζυμαρικά από Τρούφες, αλλά και τις ίδιες τις τρούφες του στο κοινό που πλημμύρισε τους χώρους της έκθεσης για μια απολαυστική και ψυχαγωγική βόλτα ανακάλυψης και ελεύθερης γευσιγνωσίας κάποιων από τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα και ντελικατέσεν, γνωστών και άγνωστων (προς το παρόν) παραγωγών, που διαμορφώνουν μια νέα εικόνα αυθεντικών, παραδοσιακών αλλά και καινοτόμων γαλανόλευκων γεύσεων.
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία του φεστιβάλ μάλιστα ήταν και οι εξαιρετικές Παράλληλες Εκδηλώσεις με πλούσια ερεθιστική θεματολογία και παρουσιαστές μερικούς από τους πιο δημοφιλείς σεφ (Δημήτρης Σκαρμούτσος και Χρόνης Δαμαλάς, Λευτέρης Λαζάρου, ΓεωργιάνναΧιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος, Έκτωρ Μποτρίνι, Γιάννης Λουκάκος, Διονύσης Αλέρτας, Χριστόφορος Πέσκιας, Ολιβιέ Καμπανιά, Γιάννης Μπαξεβάνης, Σωτήρης Ευαγγέλου, Ηλίας Σκουλάς), συγγραφείς (Ηλίας Μαμαλάκης, Μυρσίνη Λαμπράκη, Εβίτα Παπαχαραλάμπους, Έφη Γιαλούση), γευσιγνώστες (Κωνσταντίνος Λαζαράκης, Γιώργος Λούκας, Δημήτρης Αντωνόπουλος, Θάλεια Τσιχλάκη, Αργύρης Τσακίρης, Σωτήρης Γεωργίου, Μαρία Κατσούλη), bartenders (Άρης Χατζηαντωνίου), καθώς και ο αρχιαρτοποιός της αρτοποιίας Βενέτης Άρης Γιαννακόπουλος.
Μια ζωή στην τρούφα
Ο κ. Σεριανίδης ασχολείται συστηματικά με το κυνήγι της άγριας τρούφας, με την εκπαίδευση τρουφόσκυλων αλλά και με την καλλιέργεια του σπάνιου μανιταριού (8,5 στρέμματα στις Σάπες του Έβρου).
Κυνηγάει ολόκληρο το χρόνο και, ανάλογα με την εποχή, διαθέτει τις ποικιλίες Brumale, Melanosporum, λευκή Borchii, Mesentericum, Uncinatum, Aestivum. Τις εμπορεύεται φρέσκες, παρασκευάζει όμως και προϊόντα με βάση την τρούφα, όπως λάδι τρούφας, φέτες ή και ολόκληρα μανιτάρια σε βιολογικό και μη ελαιόλαδο, ανθό αλατιού και χυλοπίτες με τρούφα.
Όλα εκτυλίχθηκαν σε ένα κλίμα αληθινής γιορτής και ήδη από την Παρασκευή το απόγευμα φάνηκε η δυναμική της διοργάνωσης, καθώς οι πρώτοι επισκέπτες άρχισαν να εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους για τα εξαιρετικά προϊόντα και τους παραγωγούς που η γευσιγνωστική ομάδα του αθηνόραμα-Umami.gr είχε επιλέξει για να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ, αλλά και για την άρτια οργάνωση, που επέτρεψε στο κοινό να γευτεί όλα αυτά τα επίλεκτα προϊόντα, τα οποία θα ήταν αδύνατο να βρει οπουδήποτε αλλού έτσι συγκεντρωμένα και  να μιλήσει για αυτά με τους ανθρώπους που τα παράγουν.
Ο κόσμος διέσχιζε τους φωτισμένους διαδρόμους, σταματούσε στο κάθε περίπτερο, δοκίμαζε, ψώνιζε, μιλούσε για τα προϊόντα, μάθαινε για την προέλευση ή την ιστορία τους και φυσικά διάλεγε όσα του άρεσαν και αγόραζε, αποδεικνύοντας έτσι έμπρακτα την προτίμηση του.
Στην κεντρική πλατεία, όπου είχε στηθεί ένα εστιατόριο-τόπος συνάντησης και μπορούσες να γευτείς Χριστουγεννιάτικα φαγητά, από τις οικογενειακές μνήμες των μεγάλων μας σεφ -με την επιμέλεια της ομάδας του σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου και της Μεγάλης Βρετανίας- η ατμόσφαιρα ήταν μαγική: όλοι ήταν σε ένα κλίμα ευφορίας κι οι περισσότερες συζητήσεις από όπου κι αν ξεκινούσαν κατέληγαν στο συμπέρασμα πως ζούμε μια γαστρονομική άνοιξη.
Πολλοί αναφέρθηκαν στη δυναμική παρουσία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, που συγκέντρωσε τα μέλη του παρουσιάζοντας τους άγνωστους στο ευρύ κοινό παραγωγούς των νησιών μας. Το τυρί, το μέλι, τα αμυγδαλωτά, τα παστέλια, οι μπίρες και τα κρασιά τράβηξαν την προσοχή του κόσμου σε τέτοιο βαθμό, που γρήγορα άρχισαν να εξαντλούνται αρκετά προϊόντα.
Σεφ και παράλληλες εκδηλώσεις
Αθρόα όμως ήταν και η συμμετοχή στα μαθήματα μαγειρικής που παρέδωσαν οι αγαπημένοι σεφ του κοινού, Χριστόφορος Πέσκιας, Έκτορας Μποτρίνι, Γιάννης Μπαξεβάνης, Γιωργιάννα Χιλιαδάκη-Νίκος Ρούσσος, Χρόνης Δαμαλάς, Λευτέρης Λαζάρου, Γιάννης Λουκάκος, Ηλίας Σκουλάς, Ολιβιέ Καμπανιά και ο σεφ-ζαχαροπλάστης Διονύσης Αλέρτας, οι οποίοι όχι μόνο δίδαξαν τα μυστικά  των συνταγών σε ένα το ακροατήριο τους που τις δοκίμαζε ενθουσιασμένο, αλλά απάντησαν και σε γενικότερες ερωτήσεις περί μαγειρικής, φωτογραφήθηκαν με τους μικρούς και μεγάλους φίλους τους- γιατί θα πρέπει να πούμε ότι  ακόμα και πιο μικροί φίλοι της γεύσης έδειξαν πως το καταχάρηκαν.
Εξ ίσου μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον και για τα εργαστήρια των Μαέστρων της Παράδοσης.  Διάσημοι σεφ-συγγραφείς βιβλίων μαγειρικής, όπως Έφη Γιαλούση, η Μυρσίνη Λαμπράκη κι η Εβίτα Παπαχαραλάμπους, μαζί με τον αρχι-αρτοποιό του Βενέτη  Άρη Γιαννακόπουλο και τον αρχι-μάγειρα της Μεγάλης Βρετανίας, Σωτήρη Ευαγγέλου, αποκάλυψαν στους επιμελείς μαθητές τους τα μυστικά της προετοιμασίας των χριστουγεννιάτικων γλυκών κι όχι μόνο, αφού στην ομάδα των μαέστρων της παράδοσης συμμετείχε ο Έκτορας Μποτρίνι που δίδαξε πως γίνεται η κερκυραϊκή τζιτζιμπίρα και το μαντολάτο και ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης από το εστιατόριο Σελήνη που μαζί με τη Γαλακτοκομική Λέσβου έδειξαν πως γίνεται να πήξεις το δικό σου τυρί και στη συνέχεια να το αρωματίσεις όπως νομίζεις.
Οι οινόφιλοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις γευσιγνωστικές τους ικανότητες στην τυφλή γευσιγνωσία, με μαύρα ποτήρια που καθοδήγησε ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης, αλλά και να γευτούν τα μεγάλα λευκά και κόκκινα κρασιά της Ελλάδας στα εργαστήρια που πραγματοποίησαν οι Αργύρης Τσακίρης και Γιώργος Λούκας, αντίστοιχα. Μεγάλη απήχηση και στο θέμα τυρί και μπίρα, αλλά και τυρί και μέλι είχε το δίδυμο των Ηλία Μαμαλάκη  και Δημήτρη Αντωνόπουλου, καθώς και το εργαστήριο όπου οι οινοχόοι Μαρία Κατσούλη και Σωτήρης Γεωργίου μαζί με τον Δημήτρη Αντωνόπουλο έδειξαν πως «ξεχωρίζουμε το καλό λάδι». Το εργαστήρι "100% ελληνικά κοκτέιλ" από τον Άρη Χατζηαντωνίου απέδειξε πως υπάρχει ένα κοινό που ενδιαφέρεται πολύ για αυτή την πλευρά της απόλαυσης.