Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Κατερίνη: Σύλληψη ζευγαριού αθίγγανων για αρπαγή βρέφους

Στα χέρια ενός ζευγαριού αθίγγανων βρέθηκε βρέφος, ενώ οι ίδιοι συνελήφθησαν στην Κατερίνη, καταθέτοντας ότι το μωρό τους το έδωσε η γυναίκα που εμφανιζόταν ως μητέρα της μικρής Μαρίας στον καταυλισμό των Φαρσάλων.
Το παιδί εντοπίστηκε όταν προχθές το πρωί αστυνομικοί της Ασφάλειας Κατερίνης κατάφεραν να εντοπίσουν τηλεφωνικά μια 58χρονη αθίγγανη και να την πείσουν να περάσει από το τμήμα για να εξεταστεί.
Η ίδια δεν πήγε μόνη της, αλλά συνοδευόμενη από τον 59χρονο σύντροφό της και με το μωρό στην αγκαλιά, την ύπαρξη του οποίου είχε αρνηθεί αρχικά.
Κατόπιν, και κατά την εξέταση προέκυψε ότι το κοριστάκι δεν είναι δικό τους και έτσι οι δύο φερόμενοι ως γονείς συνελήφθησαν.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της 58χρονης, το μωρό τους το παρέδωσε στα Φάρσαλα της Λάρισας η προφυλακισμένη για την υπόθεση της μικρής Μαρίας, 41ετών αθίγγανη στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου, δηλαδή ένα μήνα πριν εντοπιστεί η μικρή Μαρία και όπως αποκαλύπτεται το ζεύγος των έγκλειστων στις φυλακές είχε τουλάχιστον δύο ξένα παιδιά στα χέρια του εκείνο το διάστημα.
Από τις έρευνες προέκυψε επίσης ότι, οι δύο συλληφθέντες το περασμένο Σεπτέμβριο κατάφεραν να δηλώσουν το βρέφος στο ληξιαρχείο του Δήμου Αθηναίων και στη συνέχεια, με τη ληξιαρχική πράξη γέννησης στα χέρια, η 58χρονη αθίγγανη πήγε στο Δήμο Κατερίνης και προσπάθησε δύο φορές ανεπιτυχώς να δηλώσει το μωρό στην οικογενειακή της μερίδα.
Πλέον, οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και διατάραξη της οικογενειακής τάξης και τη Δευτέρα το πρωί θα απολογηθούν στον ανακριτή.
Το δε κοριτσάκι έχει εξεταστεί από παιδιάτρους και είναι καλά στην υγεία του, παραμένοντας στο Νοσοκομείο της Κατερίνης.
πηγή.megatv.com(*φωτογραφία αρχείου)