Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΠΙΝΕΛΗ

«Εβγαλα φωτογραφίες την αυτοκινητοπομπή του Τσίπρα και η Ασφάλεια με υποχρέωσε να τις σβήσω»



O Σταύρος Θεοδωράκης αναδημοσίευσε την καταγγελία του πρώην γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων, καθηγητή Διομήδη Σπινέλλη, στη σελίδα του στο Facebook, ο οποίος επειδή φωτογράφισε την αυτοκινητοπομπή του Αλέξη Τσίπρα βρέθηκε αντιμέτωπος με άνδρες της Ασφάλειας.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέδειξε την καταγγελία του κ. Σπινέλη, ο οποίος δέχθηκε έλεγχο από την ασφάλεια του πρωθυπουργού, διότι έβγαλε φωτογραφίες με το κινητό του την αυτοκινητοπομπή που περνούσε από μπροστά του.
Στην καταγγελία του ο κ. Σπινέλης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: τρεις άνδρες με πολιτικά ζήτησαν να ψάξουν την τσάντα μου, πήραν την ταυτότητά μου και αξίωσαν επιτακτικά να δουν τις φωτογραφίες που είχε το κινητό μου τηλέφωνο και να διαγράψω τις φωτογραφίες της αυτοκινητοπομπής.
Ο κ. Θεοδωράκης άσκησε δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό, αφήνοντας να εννοηθεί πως.το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η δημόσια εικόνα του


Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Θεοδωράκη:
Αντιγράφω: «Χθες στις 9:20 το πρωί είδα στη διασταύρωση Χέυδεν και Πατησίων μια αξιωματικό της Τροχαίας με τρία αστέρια στις επωμίδες της να εκτελεί χρέη τροχονόμου για να περάσει η αυτοκινητοπομπή του κου πρωθυπουργού (…) Έβγαλα λοιπόν με το κινητό μου τηλέφωνο μερικές φωτογραφίες την ώρα που πέρναγαν σαν αστραπή τα μαύρα αυτοκίνητα και οι μοτοσυκλέτες της συνοδείας. Τι το ήθελα; Ένα λεπτό αργότερα με σταμάτησαν τρεις άνδρες με πολιτικά. Μου είπαν ότι ήταν της Ασφάλειας (…) Mου ζήτησαν να ψάξουν την τσάντα μου, πήραν την ταυτότητά μου και αξίωσαν επιτακτικά να δουν τις φωτογραφίες που είχε το κινητό μου τηλέφωνο και να διαγράψω τις φωτογραφίες της αυτοκινητοπομπής (…)».
Η καταγγελία είναι του καθηγητή Diomidis Spinellis (πρώην Γ. Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων). Λίγες ώρες μετά, το βράδυ, στον ίδιο δρόμο, μια συμμορία χουλιγκάνων έκαψε τρία τρόλεϊ και κανένας αστυνομικός δεν εμφανίστηκε. Χέυδεν και Πατησίων όμως, απειλήθηκε η εικόνα του πρωθυπουργού και η επέμβαση ήταν αστραπιαία. Ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να πιστεύει ότι ο κ.Τσίπρας πάει περπατώντας στο γραφείο ή έστω με τη μοτοσυκλέτα που είχε και στη Νίσυρο όταν γνώρισε τον κ.Καμμένο. Άλλωστε, όπως είπε και στην Κρήτη «εμένα που με βλέπετε έχω κάνει τρεις φορές συναντήσεις με τους αγρότες». Να κατεβάσουν, λοιπόν, τις κάμερες στο Ηράκλειο και τα κινητά στην Πατησίων.
Προυσχή! Τώρα περνάει ο πρωθυπουργός. Ημιανάς! Πέρασε.